desembre 1, 2023

Tallers i xerrades XNEJ

Cada any, la  Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil (XNEJ) ofereix tallers i xerrades per a joves a través de la cartera de serveis. Amb aquesta oferta, Joventut dona suport als serveis de la XNEJ per dinamitzar els seus serveis en els àmbits de l’emancipació. L’oferta s’adreça als punts d’informació juvenil (PIJ) i a les oficines joves (OJ) de la XNEJ per tal que puguin oferir diverses activitats formatives a les persones joves usuàries dels seus serveis.

Les temàtiques dels tallers i xerrades que s’ofereixen són: educació, habitatge, mobilitat internacional, salut i treball. Enguany, a través de l’Oficina Jove de l’Anoia, s’han realitzat tallers i xerrades de tots els àmbits a diferents municipis de la comarca fent un total de 6 tallers.

Pel que fa als tallers i xerrades de caràcter acadèmic, se’n han fet dos. Per una banda, a Vilanova del Camí, concretament a l’espai jove Can Muscons es va dur a terme el taller “Construint el meu camí” on els i les joves van poder treballar el seu perfil personal i professional, aptituds, habilitats, competències i interessos. D’altra banda, es va realitzar el taller “Autofoto, jo puc!” a Cal Badia (Igualada) on l’autoestima, l’autoconcepte i la motivació acadèmica van ser els protagonistes.

En relació amb l’àmbit laboral, es va realitzar el taller “Petjada digital” al PFI de l’INS Montbui. En aquest taller van conèixer la importància de la petjada digital que es deixa a les xarxes, entendre quins efectes pot tenir quan es busca feina i aprendre a moure’s per la xarxa per trobar feina, entre d’altres.

Pel que fa a la temàtica d’habitatge, es va dur a terme el taller “Vols estudiar a l’estranger” a través d’un directe a l’Instagram d’Igualada Jove (La Kaserna, Igualada).

De l’àmbit de salut, es va realitzar el taller “Gestió de la frustració en moments d’incertesa” a Cal Badia (Igualada). En aquest taller els i les participants van poder desenvolupar habilitats d’afrontament davant situacions d’incertesa, gestionant i transformant allò que em limita i em fa connectar amb la frustració.

En darrer lloc, també s’ha realitzat la xerrada “La subvenció al pagament del lloguer. Requisits i tramitació” enfocada a la convocatòria de la Subvenció al Pagament del Lloguer, a Cal Badia (Igualada).

Pin It on Pinterest

Share This