CULINARY DIPLOMACY – BREAKING BREAD II
El Culinary Diplomacy – Breaking Bread II és la segona edició d’un intercanvi que es va fer aquest setembre passat, i es repeteix perquè va superar les expectatives de participants i organitzadors!
Lloc: Presov, Eslovàquia
Quan: 14 al 25 de març de 2018
Temàtica
En aquest intercanvi es busca promoure l’us del menjar i la cuina com un instrument per a crear un diàleg intercultural, amb l’esperança de millorar les interaccions socials i la tolerància, per tal de gaudir de la diversitat de la resta de cultures.
Objectius
1. Desenvolupar el concepte de “gastrodiplomàcia” i trobar maneres d’utilitzar-ho per a promoure la diversitat, la interculturalitat, el diàleg interreligiós… a les nostres comunitats.
2. Conèixer les cultures de la resta de participants mitjançant la seva gastronomia, la història dels seus menjars més típics…
3. Ajudar-nos a entendre que la diferència suma i enriqueix.
4. Buscar maneres, conjuntament, per a lluitar contra la por generalitzada, contra la diferència de religions, especialment entre les cristianes i les islàmiques.
Metodologia
El projecte es basa en metodes d’educació no formal: tallers, dinàmiques, jocs, debats… per tal de desenvolupar un pensament pràctic i cratiu, que ens permeti aprendre a aprendre.
Llengua vehicular
L’anglès, malgrat no cal saber-ne gaire!
Qui pot participar?
Busquem tres joves per incorporar-se a l’equip català, d’entre 17 i 30 anys i amb ganes d’aprendre molt sobre la temàtica. És un intercanvi amb molta gent, 75 participants provinents de Bulgària, Egipte, Hongria, Itàlia, Sèrbia, Lituània, Portugal, Tunísia, Romania, Malta, Jordània, França i Albània.
Allotjament
http://www.pensionadam.sk/fotogaleria.php
Cost
L’únic cost de participació és el de fer-se soci a La Vibria Intercultural, 30€ que són vàlids per tot un any. El menjar, l’allotjament, les activitats i el transport durant l’intercanvi estan subvencionats al 100% pel programa Erasmus+ de la UE. El bitllet d’anada i tornada us el treureu vosaltres mateixos, tot el grup junt, i nosaltres us el reemborsarem a la tornada de l’intercanvi, en un plaç aproximat d’uns sis mesos. El budget màxim pel viatge és de 275€, xifra que hauria de ser suficient.
Què cal fer per participar?
Emplenar aquest formulari, i esperar que us contactem en cas de ser escollits. El nom del projecte és Breaking Bread II. Un cop us inscriviu a l’oferta, podeu accedir a més informació, resoldre dubtes…
Data límit d’inscripció: 5 DE FEBRER.
Per a més informació de l’intercanvi, cliqueu aquí: INFOPACK version 11-01-2018
+INFO: https://vibria.org/intercanvi-juvenil-culinary-diplomacy/
FROM TASTE TO TASTES
Lloc: Ricadi, Calàbria (Itàlia)
Quan: Del 5 al 14 de juny de 2018
Dates de la visita de preparació prèvia (APV) on només hi participarà el/la youth leader: 27 i 28 d’abril.
Què és el youth leader?
En tots els intercanvis hi ha la figura del youth leader, que és una persona referent en el grup, pel fet que viatja previament al país d’acollida a trobar-se amb els organitzadors i la resta de youth leaders (d’altres països) i ajuden amb la finalització del programa d’activitats, donant l’opinió i fent una mica de grup per tal de facilitar la cohesió un cop comenci l’intercanvi. És important que el youth leader pugui tenir una conversació fluida en anglès. Si vols ser el/la youth leader d’aquest projecte, siusplau, indica’ns-ho en el formulari que trobaràs més abaix.
Temàtica
Produir, cuinar i menjar aliments és cultura, i la nutrició és un llenguatge. S’aprèn a menjar igual que s’aprèn qualsevol altra cosa. Mitjançant la cuina i el consum de menjar, en aquest intercanvi es proposa utilitzar els cinc sentits com una finestra al món, que ens permeti sentir-nos més propers l’un de l’altre. Els patrons sensorials s’aconseguiran gràcies a la participació de dones grans de la comunitat, redescobrint antigues receptes transmeses oralment. La difusió de després de l’intercanvi també es farà mitjançant una gravació de vídeo als participants en diferents llengües.
Objectius
1. Conèixer les cultures locals i nacionals dels participants, mitjançant experiències relacionades amb l’agricultura i el desenvolupament local.
2. Cooperar per a la construcció d’un projecte intercultural.
3. Experimentar un aprenentatge cooperatiu.
4. Guanyar habilitats comunicatives.
5. Aprendre més sobre el món del menjar, la nutrició i tot el que està relacionat amb aquest tema: cultura, tradició, gust, salut…
Metodologia
El projecte es basa en mètodes d’educació no formal: tallers, dinàmiques, jocs o debats. A partir de l’experiència vivencial, es treballen aspectes transversals com l’autoestima, viure en solidaritat i democràcia, l’esperit crític…
Llengua vehicular
L’anglès, malgrat no cal tenir un nivell molt alt per a participar! És una bona oportunitat per millorar-lo!
Allotjament
Els participants dormiran en habitacions compartides de dues, tres, quatre o cinc persones.
Assegurança mèdica
Els participants us heu d’assegurar de tenir la targeta sanitària europea abans de marxar.
Cost
L’únic cost de participació és el de fer-se soci a La Vibria Intercultural, 30€ que són vàlids per tot un any. El menjar, l’allotjament, les activitats i el transport estan subvencionats al 100% pel programa Erasmus+ de la UE. El preu del bitllet d’avió es subvencionarà un màxim de 275€, xifra que hauria de ser suficient per a cobrir un viatge d’anada i tornada.
Què cal fer per participar?
Emplenar aquest formulari, i esperar a que us contactem en cas de ser escollits. Un cop us inscriviu a l’oferta, podeu accedir a més informació i resoldre dubtes! Data límit 30 de març.
+INFO: https://vibria.org/intercanvi-a-italia-from-taste-to-taste/
Per més informació sobre aquests intercanvis podeu contactar amb l’assessoria de Mobilitat Internacional de l’Oficina Jove de l’Anoia al següent correu electrònic mobilitat@anoiajove.cat o bé enviant un missatge de Whatsaap al 679.964.669.