Es tracta d’un recurs educatiu que acompanya els i les joves que migren sols i els apodera per a superar les dificultats amb què es poden trobar en el seu dia a dia
L’Oficina Jove del Consell Comarcal de l’Anoia ha tancat aquest estiu la segona edició del Projecte Impuls. Aquest és un recurs educatiu que acompanya els i les joves que migren sols en les seves transicions, educatives o laborals, i els apodera per a superar les dificultats amb les que es poden trobar en el seu dia a dia.
Els participants treballen competències essencials en tres àrees: digital, lingüística i social i emocional. En totes les àrees es treballa de forma transversal i significativa a través d’una metodologia participativa i vivencial que barreja sessions grupals i individuals.
Inicialment la proposta constava d’una formació presencial de 80 hores en gestió emocional, competències TIC, bàsiques i transversals, i també un curs de català de 45 hores amb el Consorci de Normalització Lingüística de l’Anoia, però degut a la situació causada per la Covid-19, els joves no han pogut realitzar aquesta segona part. Les classes de gestió emocional i competències TIC, en canvi, sí que es van reformular i es van poder oferir online.
La proposta, que aquest any s’ha desenvolupat del 24 de febrer al 24 de juliol, compta també amb la col·laboració del departament de Ciutadania i Convivència del Consell Comarcal de l’Anoia, el Consorci per a la Normalització Lingüística de l’Anoia i l’àrea d’Educació de la Diputació de Barcelona.
La valoració per part dels centres de menors no acompanyats, dels formadors i dels joves ha estat molt positiva. També ho ha estat pel que fa a l’Oficina Jove de l’Anoia, que ja treballa per a fer possible una propera edició.