juliol 11, 2019

SHELF HELP: The Reading Brain in the Digital Age!

SHELF HELP: The Reading Brain in the Digital Age!

On: Timisoara, Romania

Quan: Del 2 al 10 d’agost de 2019

Hi ha una visita de preparació prèvia (APV) en la que només hi participarà el/la youth leader i una de les persones participants, del 5 al 8 de juliol.

* Si pots participar a l’APV indica-ho a observacions al formulari que trobaràs més avall.

Qui pot participar? 6 joves residents a l’estat espanyol d’entre 18 i 30 anys: 5 participants i 1 youth leader.

Temàtica: El projecte “Shelf Help: The Reading Brain in the Digital Age” té com a objectiu posar en contacte 36 joves de 6 països europeus que no són plenament conscients de les seves capacitats i del procés d’aprenentatge i que volen convertir-se en una part més activa i compartir les seves lliçons per ajudar a promoure un comportament saludable cap a la lectura com a eina i afició. Durant aquest projecte explorarem històries, llegendes i contes de les nostres pròpies cultures, extrapolarem les lliçons que se’n poden aprendre, aplicar-les a través d’eines d’educació no formal i compartir les pròpies conclusions mitjançant la creació d’una guia curta, un llibre de contes i recull de dinàmiques i activitats. Volem treballar en un conjunt d’habilitats útils per a tota la joventut a desenvolupar un procés d’aprenentatge propi.

Tot el projecte es basarà en la idea de compartir lliçons senzilles que cada infant pugui conèixer i reevaluar des de l’actual perspectiva d’adolescents i joves. En explorar conceptes bàsics, esperem crear una espurna de curiositat i un desig de continuar desenvolupant lliçons de la vida des de les històries més bàsiques. Mitjançant el nostre producte final, el llibre de contes i activitats d’educació no formal, esperem animar a la joventut de cada comunitat local a llegir i a apreciar els coneixements que encara estan disponibles en els llibres.

L’objectiu principal del nostre projecte és promoure els beneficis i les lliçons que es poden aprendre a través de la lectura per tal d’afavorir l’aprenentatge permanent i el desenvolupament professional.

Objectius

  • Crear un entorn d’aprenentatge que permeti el creixement i el desenvolupament mutus entre 30 participants i 6 líders de 6 països, durant la durada del projecte.
  • Oferir un desenvolupament professional mitjançant mètodes d’educació no formal destinats a millorar la independència entre les 30 participants.
  • Capacitar 6 líders juvenils i 6 organitzacions per treballar amb diversos mètodes d’alfabetització funcional a totes les etapes del projecte.
  • Oferir un nou mètode de treball de l’educació no formal en la lluita i reducció del nombre de persones analfabetes funcionals a través de les fases d’implementació i difusió del projecte.
  • Compartir els beneficis dels programes i polítiques europees adreçats a joves amb les comunitats locals en totes les etapes del projecte.

Països participants: Itàlia, Romania, República Txeca, Polònia, Turquia i Espanya.

Cost: El cost de participació és per la gestió de projectes de La Víbria Intercultural, 50€. El menjar, l’allotjament i les activitats estan subvencionats al 100% pel programa Erasmus+ de la UE. També es reemborsaran les despeses de desplaçament dins del límit de 275 EUR/persona, suficients per a cobrir les despeses del viatge.

Què cal fer per participar: Emplenar aquest formulari i esperar que des de La Víbria Intercultural contactin amb vosaltres en cas de ser escollits. El nom del projecte és “Shelf Help”. Un cop us inscriviu a l’oferta, podeu accedir a més informació i resoldre dubtes.

Què és el youth leader? En tots els intercanvis hi ha la figura del youth leader, és una persona que fa de referent pel grup. Normalment participa en una trobada preparatòria prèvia amb els organitzadors i la resta de youth leaders (d’altres països), fan aportacions al programa d’activitats, donant l’opinió. Per altra banda trenquen el gel i faciliten la cohesió. És important que el youth leader tingui un nivell d’anglès fluid. Si vols participar com a youth leader d’aquest projecte, siusplau, indica’ns-ho a observacions en el formulari que trobaràs més abaix.

Important! La selecció de les participants es basarà en la motivació per a aquest projecte específic i l’interès en el tema. Si us plau, sigues concret en descriure els teus motius de participació en el formulari.

Per més informació podeu contactar amb l’assessoria de Mobilitat Internacional de l’Oficina Jove de l’Anoia al següent correu electrònic mobilitat@anoiajove.cattrucant al 93.805.15.85 ext.2 o bé enviant un missatge de whatsapp al 679.964.669.

 

Pin It on Pinterest

Share This