desembre 11, 2023

Obro feel

“Obro Feel” és un xat de suport emocional per a joves a través de WhatsApp. Es tracta d’una prova pilot per detectar problemes vinculats a la salut mental entre la població adolescent i jove, especialment els vinculats a la depressió, la ideació suïcida o els trastorns de la conducta alimentària.

És un servei de la Secretaria d’Infància, Adolescència i Joventut, a través de la Direcció General de Joventut del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, i està gestionat amb el suport de la Fundació Ajuda i Esperança.

És totalment gratuït, immediat i confidencial. El servei està actiu les 24 hores i els set dies de la setmana perquè hi puguin contactar per expressar les seves inquietuds o problemes. A l’altra banda del xat, hi ha un grup de voluntaris de la Fundació Ajuda i Esperança que fan l’acompanyament, el suport emocional i l’orientació pertinents. Només cal afegir el número de telèfon 680 354 155 als contactes i iniciar una conversa mitjançant Whatsapp.

En cas de necessitar atenció, s’informa la persona de com accedir als serveis públics de salut o d’altres recursos al seu abast. Si es detecta una necessitat mèdica immediata, el cas es deriva a l’equip del Sistema d’Emergències Mèdiques.

És motiu suficient

Per donar a conèixer el servei, s’ha engegat una campanya sota l’eslògan “És motiu suficient”.

Aquesta campanya és un dels fruit del grup de treball de prevenció del suïcidi juvenil, impulsat des de Joventut i format per persones expertes en l’àmbit, professionals de diversos Departaments de la Generalitat (Drets socials, Salut i Educació) i representants d’entitats juvenils.

Pel disseny de la campanya i del servei de suport s’ha comptat amb el contrast i la valoració de persones expertes en la matèria i d’un grup de “persones joves supervivents”, la majoria activistes, que havien experimentat situacions de depressió, ideació suïcida i/o Trastorns de la Conducta Alimentària (TCA). Aquesta col·laboració

ha estat cabdal per millorar la campanya i incorporar la perspectiva juvenil, fet que contribuirà a tenir millors resultats i un major impacte entre les persones adolescents i joves.

Pin It on Pinterest

Share This