febrer 14, 2017

Nou Decret 267/2016 d’activitats d’educació en el lleure

anem_preparats_portada_jovecat.jpg_2015698290El passat dimecres 31 de gener es va celebrar, al Campus Motor de l’Anoia, una sessió informativa sobre el nou Decret 267/2016 que regula les activitats d’educació en el lleure amb menors de 18 anys.

La xerrada va ser organitzada pel Servei Comarcal de Joventut i el Consell Esportiu de l’Anoia, i duta a terme per Albert López, Tècnic de la Direcció General de Joventut.

L’objectiu era explica les novetats que presenta l’actual Decret envers l’anterior, com la incorporació de les activitats esportives, els canvis en les ràtios o les titulacions requerides.

 

També destacar els canvis més importants:

  • La obligatorietat de notificar les activitats d’una durada igual o superior a 2 nits consecutives.
  • La regulació de les activitats a partir de grups de més de 4 participantsmenors de 18 anys.
  • La opció de presentar la notificació telemàticament fins a 7 dies abans de l’inici de l’activitat.
  • La incorporació de 3 nous tipus d’activitats esportives: casals esportius, estades o campus esportius i rutes esportives.
  • La regulació d’activitats del tipus escalada, vies ferrades, raquetes, alpinisme a l’alta muntanya, etc., es regeix pel decret 56/2003 d’activitats físicoesportives. Per tal de poder realitzar aquest tipus d’activitats en el context d’una activitat d’educació en el lleure, cal complir amb el què s’estableix en aquest decret d’activitats fisicoesportivesen el medi natural (sobre titulació especialitzada, assegurances, autoritzacions…) i no en el del lleure.
  • La obligatorietat de dur a terme totes les activitats amb pernoctació en instal·lacions inscrites al Registre d’Instal·lacions destinades a infants i joves, excepte en el cas de ruta, camp de treball i acampada.
  • La modificació de les ràtios que ha de complir l’equip dirigent, de manera que sempre que hi hagi menors de 16 anys, serà obligatòria la presència com a mínim de dos dirigents. Tot l’equip dirigent ha d’estar present sempre durant l’activitat.
  • La incorporació de la definició del personal de suport, diferenciat de l’equip dirigent i dels participants. S’incorpora també la opció que amb unes ràtios determinades puguin ser persones d’entre 16 i 18 anys.
  • La obligatorietat que tots els membres de l’equip de dirigents i tot l’equip de suport tingui el certificat negatiu de Delictes de Naturalesa Sexual

Podeu consultar l’apartat de la web de la Direcció General de Joventut per organitzar i notificar activitats d’educació en el lleure, amb un apartat específic sobre la nova normativa que podeu consultar.

Per qualsevol dubte o consulta podeu trucar tant al Servei Comarcal de Joventut (93.805.15.85 – joventut@anoia.cat) com al Consell Esportiu de l’Anoia (93.805.42.10 – consellesportiu@ceanoia.cat).

 

Pin It on Pinterest

Share This