octubre 21, 2024

Catàleg de xerrades i tallers 24-25

El Departament de Joventut del Consell Comarcal de l’Anoia ha anunciat, com cada any, la nova edició del CATÀLEG DE XERRADES I TALLERS 2024-2025, una iniciativa adreçada a tots els municipis de la comarca amb l’objectiu de proporcionar als joves una oferta d’activitats formatives i orientatives. Aquest catàleg inclou una àmplia selecció de xerrades i tallers que pretenen donar resposta a les necessitats dels joves en àmbits clau del seu desenvolupament personal i professional.

Les activitats proposades estan estretament vinculades amb els serveis que l’Oficina Jove de l’Anoia ofereix a través de les seves diverses assessories, les quals aborden temàtiques d’interès com l’educació, el treball o les oportunitats a l’estranger. El catàleg es presenta com una eina gratuïta i fàcilment accessible per a tots els ajuntaments de la comarca que vulguin promoure aquests recursos entre els seus joves.

Les activitats s’agrupen en tres àmbits temàtics principals, cadascun d’ells pensat per respondre a interessos i necessitats diferents:

  • Orientació acadèmica: Xerrades i tallers destinats a ajudar els joves a prendre decisions informades sobre el seu futur acadèmic, tant pel que fa a l’elecció d’estudis com a les opcions formatives disponibles en els diversos nivells educatius.
  • Orientació laboral: En aquest àmbit, els joves podran obtenir eines i coneixements pràctics per accedir al mercat laboral, desenvolupar competències professionals o descobrir noves oportunitats d’ocupació, tot oferint-los suport en la creació de currículums, preparació d’entrevistes, i accés a formacions específiques.
  • Mobilitat Internacional: Aquesta categoria engloba activitats que informen els joves sobre programes de mobilitat internacional, com ara estudis a l’estranger, voluntariats, intercanvis culturals i pràctiques laborals en altres països. L’objectiu és incentivar la internacionalització dels joves de la comarca, brindant-los l’oportunitat de viure experiències formatives i laborals a nivell global.

Tots els ajuntaments interessats en incloure aquestes activitats dins la seva programació juvenil poden sol·licitar-les sense cap cost. El catàleg, que ofereix opcions flexibles i adaptades a les necessitats específiques de cada municipi, és un recurs clau per potenciar l’educació i l’ocupabilitat dels joves de l’Anoia.

Per a més informació o per formalitzar una sol·licitud d’activitats, es pot contactar directament amb l’Oficina Jove de l’Anoia a través del telèfon 93.805.15.85 (extensió 2), o bé enviant un correu electrònic a l’adreça anoia@oficinajove.cat.

Pin It on Pinterest

Share This