octubre 7, 2016

Formació: Prevenció del VIH, altres MTS i embarassos no desitjats entre els i les joves

cartellEl Servei Comarcal de Joventut, juntament amb CEPS – Associació per a la prevenció i la promoció de la salut, ofereixen a la comarca de l’Anoia el programa: “Prevenció del VIH/Sida, altres malalties de transmissió sexual i embarassos no desitjats de l’àmbit extraescolar: Formació de Mediadors/es”.

El programa té com a objectiu formar per a la prevenció de les MTS i embarassos no desitjats a mediadors (educadors, informadors, orientadors, monitors, etc.) en contacte habitual amb joves a l’àmbit extraescolar (serveis juvenils, casals, esplais, entitats, escoles taller, programes d’inserció laboral, etc.) per tal de capacitar-los per desenvolupar intervencions amb els i les joves.

Els i les participants del programa podran dur a terme una formació inicial de 10 hores al Consell Comarcal de l’Anoia amb la que es treballaran continguts teòrics de la mà de psicòlegs i educadors socials i continguts pràctics a través dels quals es dissenyaran intervencions i activitats concretes per treballar aspectes que influencien en l’adopció de conductes preventives: treball de creences, missatges que reben els i les joves, responsabilitat personal, pressa de decisions, habilitats de comunicació i negociació amb la parella, etc. Al final de la formació és dóna un certificat acreditatiu a cada assistent.

Després de la formació es duran a terme assessories individualitzades amb les que es donarà suport en el disseny de les intervencions que realitzen els mediadors, s’orientaran metodologies i es recomanaran activitats en funció de cada grup de joves.

També es podran sol·licitar tallers complementaris dirigits als i les joves dels municipis, entitats, etc. que hagin fet la formació prèvia per tal de complementar les intervencions que realitzin els mediadors, i tallers complementaris dirigits a mediadors per a treballar altres continguts.

Per finalitzar, els responsables del programa faran seguiment de les intervencions realitzades durant els 12 mesos següents d’haver rebut la formació.

El programa és totalment gratuït i s’inicia amb la formació els dies 4 i 11 de novembre de 9h a 14h al Consell Comarcal de l’Anoia.

Podeu fer les incsripcions omplint el següent formulari, per qualsevol dubte podeu trucar al 93.805.15.85 o bé enviar un correu electrònic a joventut@anoia.cat.

Des del Servei Comarcal de Joventut convidem a tothom a participar del programa. Creiem que és una bona oportunitat per a tots aquells agents que estan en contacte amb joves i que vulguin dur a terme accions preventives dins d’aquest àmbit comptant amb l’acompanyament de professionals especialitzats en la matèria.

Pin It on Pinterest

Share This